Ekologiczny ocet z czerwonego wina

Czerwony ocet winny otrzymywany jest z czerwonego wina, które powstaje z najwyższej jakości owoców pochodzących z kontrolowanych upraw ekologicznych. Charakteryzuje go łagodny, kwaśny smak i głęboka, czerwona barwa. Doskonale podkreśli smak potraw kuchni staropolskiej, w szczególności dziczyzny. Ocet z czerwonego wina jest źródłem antyoksydantów, m. in. resweratrolu, zapobiegającego starzeniu, oraz makro- i mikroelementów wspomagających funkcjonowanie całego organizmu.

Najważniejsze zalety octu z czerwonego wina:

-działa korzystnie na układ pokarmowy oczyszczając go i pobudzając czynność jelit

-wykazuje działanie antyoksydacyjne

-odświeża oddech

-przyspiesza gojenie się ran i zapobiega tworzeniu się siniaków

-pomaga obniżyć poziom cholesterolu we krwi

-łagodzi ból gardła

-stymuluje układ odpornościowy do walki z drobnoustrojami
-poprawia wygląd skóry, włosów i paznokci

-pomaga w oczyszczaniu organizmu z toksyn

-wykazuje działanie bakteriobójcze i grzybobójcze

Jak stosować ocet z czerwonego wina?

Ocet z czerwonego wina to doskonały dodatek do sałatek, sosów, warzyw, makaronów. Wzmacnia smak potraw i nadaje im wyjątkowego aromatu. Ocet z czerwonego wina bardzo dobrze komponuje się z dziczyzną i tradycyjnymi daniami kuchni polskiej.

Nazwa produktu: Ekologiczny ocet z czerwonego wina

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: zaciemnione i suche miejsce

Pojemność: 250 ml

<