Ekologiczny ocet cydrowy

Ocet jabłkowy/cydrowy otrzymywany jest naturalną drogą, biologicznej fermentacji octowej ekologicznego wina cydrowego. Posiada słodko-kwaśny smak oraz zbalansowany jabłkowy zapach, który nadaje potrawom wyjątkowy charakter. Ocet jabłkowy dostarcza do naszego organizmu minerały, takie jak: żelazo, chlor, fluor, potas, wapń, miedź, magnez, sód, siarkę, krzem oraz witaminy: A, B1, B2, B6, C, E, P.

Najważniejsze zalety stosowania octu jabłkowego:

-działa korzystnie na układ pokarmowy oczyszczając go i pobudzając czynność jelit
-poprawia wygląd skóry, włosów i paznokci

-wykazuje działanie bakteriobójcze i grzybobójcze

-działa odświeżająco na oddech

-przyspiesza gojenie się ran i zapobiega tworzeniu się siniaków

-pomaga obniżyć poziom cholesterolu we krwi

-łagodzi ból gardła

-wzmaga procesy trawienne

-stymuluje układ odpornościowy do walki z drobnoustrojami

Jak stosować ocet jabłkowy?

Ocet jabłkowy stanowi doskonały dodatek do sałatek, sosów, warzyw i makaronów. Wzmacnia smak i aromat potraw mięsnych i rybnych, nadając im świeżość.

Nazwa produktu: Ekologiczny biały ocet jabłkowy

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: zaciemnione i suche miejsce

Pojemność: 250 ml

<