Ekologiczny ocet balsamiczny

Ekologiczny ocet balsamiczny otrzymywany jest czerwonego wina poddanego długotrwałemu dojrzewaniu. Surowiec do produkcji octu powstaje z najwyższej jakości owoców pochodzących z kontrolowanych upraw ekologicznych. Jego słodko-kwaśny, zbalansowany smak oraz niepowtarzalny, świeży aromat idealnie komponują się z daniami kuchni włoskiej. Ocet balsamiczny dostarcza do naszego organizmu antyoksydantów oraz minerałów, jak potas i magnez.

Najważniejsze zalety octu balsamicznego:

-korzystnie działa na układ krążenia, ponieważ pomaga obniżyć poziom cholesterolu we krwi

-wspomaga pracę układu pokarmowego

-poprawia wygląd skóry, włosów i paznokci

-jest bakteriobójczy i grzybobójczy

-wspomaga spalanie tłuszczu i oczyszczanie organizmu z toksyn

-łagodzi ból gardła

-wspomaga procesy trawienne

-stymuluje układ odpornościowy do walki z drobnoustrojami

Jak stosować ocet balsamiczny?

Ocet balsamiczny jest doskonałym dodatkiem do sałatek, warzyw, makaronów oraz mięs. Wzbogaci smak zup, przede wszystkim czerwonego barszczu. Równie dobrze komponuje się także z kozim serem, truskawkami i szpinakiem.

Nazwa produktu: Ekologiczny ocet balsamiczny

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: zaciemnione i suche miejsce

Pojemność: 250 ml

<