Ekologiczny biały ocet balsamiczny

Ocet balsamiczny biały otrzymywany jest z najwyższej jakości surowców pochodzących z kontrolowanych upraw ekologicznych. Powstaje z moszczu białych winogron. Jest to łagodniejsza odmiana ciemniejszego octu balsamicznego. Posiada złocistą barwę, słodko-kwaśny smak i niepowtarzalny, intensywny, winny zapach, który nadaje potrawom wyjątkowego charakteru.

Najważniejsze zalety stosowania białego octu balsamicznego:

-pomaga w oczyszczaniu organizmu z toksyn

-poprawia wygląd skóry, włosów i paznokci

-wykazuje działanie bakteriobójcze i grzybobójcze

-działa odświeżająco na oddech

-przyspiesza gojenie się ran i zapobiega tworzeniu się siniaków

-pomaga obniżyć poziom cholesterolu we krwi

-łagodzi ból gardła

-wzmaga procesy trawienne

-stymuluje układ odpornościowy do walki z drobnoustrojami

Jak stosować biały ocet balsamiczny?

Ocet balsamiczny stanowi doskonały dodatek do sałatek, sosów, warzyw, makaronów oraz mięs. Wzmacnia smak potraw i dodaje im wyjątkowego aromatu. Ocet balsamiczny bardzo dobrze sprawdza się jako dodatek do zup, w szczególności białego barszczu.

Nazwa produktu: Ekologiczny biały ocet balsamiczny

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: zaciemnione i suche miejsce

Pojemność: 250 ml

<