Mąka z tapioki ekologiczna i bezglutenowa

Mąka z tapioki to mączka skrobiowa otrzymywana z bulw rośliny o nazwie Maniok. Maniok to krzew rosnący w Brazylii, Meksyku, Indiach, Boliwii i Paragwaju. W krajach tych maniok stanowi główny składnik codziennej diety. Znany jest od wieków, a jego uprawę rozpoczęli brazylijscy Indianie, którzy uważali go za drzewo życia. Mąka otrzymywana z tapioki jest pozbawiona smaku oraz zapachu.

Jak stosować mąkę z tapioki?

Mąka z tapioki może być używana do zagęszczania sosów i zup. Jest doskonałą alternatywą dla mąki pszennej. Z powodzeniem można mieszać mączkę z tapioki z innymi mąkami. Polecana jako dodatek do wypieków, pieczywa i puddingów.

Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu.

<