Mąka ryżowa bezglutenowa

Mąka ryżowa to produkt pozyskiwany z ryżu, stosowany najczęściej w kuchni azjatyckiej. Mąka wytwarzana jest poprzez zmielenie oczyszczonych ziaren ryżu. Stanowi znakomitą alternatywę popularnej mąki pszennej. W odróżnieniu od niej nie zawiera glutenu – białka o właściwościach alergizujących, dlatego jest powszechnie stosowana u osób na diecie bezglutenowej.

Jak stosować mąkę ryżową?

Mąka ryżowa jest istotnym składnikiem kuchni azjatyckiej. Produkuje się z niej pieczywo, makaron i papier ryżowy. Znajduje zastosowanie do wyrobu ciast i naleśników. Może być wykorzystywana do zagęszczania zup i sosów, a także kisieli oraz deserów.

 

Nazwa produktu: Mąka ryżowa bezglutenowa

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu.

Gramatura: 500g

<