Mąka kukurydziana bezglutenowa

Mąka kukurydziana powstaje z najwyższej jakości ziaren kukurydzy. Posiada złocisty kolor i delikatny, słodki smak. Powszechnie stosowana jest w diecie bezglutenowej jako zamiennik białej pszennej mąki. Nadaje wypiekom delikatną i lekką strukturę oraz atrakcyjną żółtą barwę.

Jak stosować mąkę kukurydzianą?

Mąka kukurydziana jest doskonałą alternatywą dla mąki pszennej. Mąkę kukurydzianą wykorzystuje się do pieczenia ciast, ciasteczek, biszkoptów, tortilli i bułek. Można jej także używać do zagęszczania sosów i zup lub jako panierki do mięs i ryb.

 

Nazwa produktu: Mąka kukurydziana bezglutenowa

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu.

Gramatura: 500g

<