Ekologiczna mąka z amarantusa

Mąka z amarantusa powstaje poprzez zmielenie nasion szarłatu, jednej z najstarszych roślin uprawnych. Amarantus to roślina, której walory odżywcze zostały docenione już kilka tysięcy lat temu przez plemiona Inków i Azteków. Z tego względu nazywany jest „złotem Inków”. Mąka z amarantusa stanowi wartościowy element diety, ponieważ jest źródłem białka roślinnego i błonnika pokarmowego.

Jak stosować mąkę z amarantusa?

Mąka z amarantusa nadaje wypiekom lekko orzechowy smak. Doskonale sprawdza się jako dodatek do ciast, naleśników, makaronów oraz chleba. Można jej także użyć do zagęszczania sosów i zup lub jako panierki do mięs.

 

Nazwa produktu: Ekologiczna mąka z amarantusa

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu.

Gramatura: 500g

<