Ekologiczna mąka kokosowa

Mąka kokosowa powstaje ze zmielonego miąższu orzechów kokosowych pochodzących z kontrolowanych gospodarstw ekologicznych. Posiada kokosowy, przyjemny zapach i delikatny, słodki smak. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika, a niską węglowodanów, co sprawia, że jest doskonałym składnikiem diety diabetyków i osób chcących zredukować masę ciała. Tłuszcze zawarte w mące kokosowej to przede wszystkim średniołańcuchowe kwasy tłuszcze – MCT, źródło łatwo dostępnej energii.

Najważniejsze zalety mąki kokosowej

-wpływa pozytywnie na florę bakteryjną i pracę układu pokarmowego

-obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów, zmniejszając ryzyko wystąpienia miażdżycy

-spowalnia proces trawienia węglowodanów i posiada niski indeks glikemiczny, regulując poziom glukozy we krwi

-wykazuje działanie antyoksydacyjne i antynowotworowe

-poprawia wygląd skóry, włosów i paznokci

-pomaga uregulować prawidłowy poziom ciśnienia tętniczego krwi

-stymuluje układ odpornościowy

-wykazuje działanie antybakteryjne i antywirusowe
-zwiększa uczucie sytości, hamując apetyt

Jak stosować mąkę kokosową?

Mąka kokosowa posiada wszechstronne zastosowanie. Doskonale sprawdzi się jako składnik deserów: trufli, ciastek, tortów, naleśników lub dań wytrawnych. Stosuje się ją do wypieku chleba, spodów do pizzy, a także jako panierkę do mięs.

Nazwa produktu: Ekologiczna mąka kokosowa

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu

Gramatura: 1000g

<