Ekologiczna mąka kasztanowa

Ekologiczna mąka kasztanowa to pochodzący z Włoch, oryginalny zamiennik białej mąki. Mąka wykonana z suchych, jadalnych kasztanów to wszechstronny składnik wielu receptur. Sprawdza się zarówno do deserów, jak i dań wytrawnych. Mąka kasztanowa jest składnikiem powszechnie stosowanym w kuchni włoskiej. Włosi używają jej do produkcji naleśników, nazywanych necci, które podawane są z ricottą i miodem.

Jak stosować mąkę kasztanową?

Mąka kasztanowa polecana jest do wypieku naleśników. Doskonale sprawdza się także do sporządzania z niej deserów i do pieczenia ciast, ciasteczek oraz chleba. Dodatek mąki kasztanowej do wypieków, nadaje im lekko orzechowy smak i piękny zapach palonych kasztanów.

 

Nazwa produktu: Ekologiczna mąka kasztanowa

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu.

Gramatura: 200g

<