Błonnik

Błonnik Look Food produkowany jest z otrębów pszennych, czyli łusek pszenicy, które powstają podczas produkcji mąki. Otręby pszenne są źródłem witamin z grupy A, E oraz fosforu, wapnia, potasu i magnezu.

Najważniejsze zalety błonnika:

-wpływa korzystnie na florę bakteryjną i pracę przewodu pokarmowego

-spowalnia proces trawienia węglowodanów, dzięki czemu poziom glukozy po posiłku nie rośnie w sposób gwałtowny

-wiąże w przewodzie pokarmowym cholesterol i trójglicerydy uniemożliwiając ich wchłanianie, dzięki temu zmniejsza ryzyko występowania miażdżycy

-zapewnia uczucie sytości, dzięki czemu hamuje pobieranie pokarmu i wspomagają proces utraty masy ciała

-pomaga w leczeniu chronicznych zaparć i zapobiega występowaniu chorób jelita grubego

Jak stosować błonnik?

Błonnik można stosować rozpuszczając go w wodzie, ale to też doskonały składnik napojów i koktajli. Sprawdzi się także jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych: kefirów, jogurtów. Może również być składnikiem do przygotowywania wypieków i pieczywa.

Nazwa produktu: Błonnik

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu

Gramatura: 100 g

<