Błonnik kokosowy

Błonnik kokosowy powstaje ze zmielonego orzecha kokosowego. Posiada lekko kokosowy aromat i smak. Kokos charakteryzuje się bardzo wysoka zawartością błonnika pokarmowego. Błonnik jest niezbędnym składnikiem zdrowej i zróżnicowanej diety, warunkuje prawidłowe działanie układu pokarmowego.

Najważniejsze zalety błonnika kokosowego:

-wpływa pozytywnie na florę bakteryjną przewodu pokarmowego

-wspomaga perystaltykę jelit

-wiąże w przewodzie pokarmowym cholesterol i trójglicerydy utrudniając ich wchłanianie, dzięki czemu zmniejsza ryzyko miażdżycy

-spowalnia proces trawienia węglowodanów, regulując poziom glukozy we krwi

-stanowi niskokaloryczny produkt wspomagający proces utraty masy ciała

-poprawia samopoczucie i koncentrację

Jak stosować błonnik kokosowy?

Błonnik kokosowy to doskonały składnik napojów i koktajli. Sprawdzi się także jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych: kefirów, jogurtów. Może również być dodatkiem do przygotowywania wypieków i pieczywa.

Nazwa produktu: Błonnik kokosowy

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w suchym, zacienionym i chłodnym miejscu

Gramatura: 100 g

<