Suszone jagody Goji

Owoce goji, zwane „czerwonymi diamentami”, bądź „owocami długowieczności” to niewielkie czerwone jagody rosnące na krzewie kolcowoju pospolitego, występującego naturalnie w dolinach Chin, Tybetu i Mongolii. W Azji są stosowane w ludowej medycynie chińskiej od tysięcy lat, a to za sprawą ich niezliczonych właściwości leczniczych. Jagody goji charakteryzują się bardzo dużą zawartością antyoksydantów, czyli związków spowalniających procesy starzenia. Owoce goji są bardzo dobrym źródłem witamin, przede wszystkim witaminy C i A, a także soli mineralnych, takich jak: żelazo i wapń. Owoce goji cechuje cierpki smak i mocny czerwony kolor. Uważane są za źródło młodości i siły. Ciekawostką jest to, że w rejonie upraw krzewów kolcowoju żyje najwięcej stulatków.

Najważniejsze zalety jagód goji:

-wykazują wyjątkowo wysokie działanie antyoksydacyjne

-wspomagają funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego

-pomagają w uregulowaniu poziomu glukozy we krwi

-poprawiają nastrój i koncentrację

-ułatwiają zredukowanie wysokiego ciśnienia krwi

-stymulują układ odpornościowy i przeciwdziałają powstawaniu infekcji w organizmie

-zmniejszają ryzyko występowania nowotworów

-działają protekcyjnie na wątrobę

-wpływają korzystnie na narząd wzroku

-poprawiają kondycję skóry

-są źródłem błonnika wspierającego prawidłową pracę przewodu pokarmowego

-hamują osteoporozę

Jak stosować owoce goji?

Jagody goji ze względu na swój słodki, lekko cierpki smak posiadają szerokie zastosowanie kulinarne. Ich dodatek nie tylko nada oryginalnego smaku potrawom, ale również uzupełni codzienną dietę w aktywne związki odżywcze. Owoce goji to znakomity składnik koktajli, owsianek i deserów. Jagody sprawdzą się także jako dodatek do sałatek i orientalnych dań mięsnych. Ponadto mogą być składnikiem ciastek, ciast i tortów.

Nazwa produktu: Suszone jagody goji

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Gramatura: 100g, 200g, 350g

<