Kiszonki BIO naturalnym lekarstwem

By 23 listopada, 2020Dietetyk radzi

Jesteśmy w okresie wzmożonego zapotrzebowania na produkty budujące odporność oraz zapewniające szybką regenerację organizmu po przebytych infekcjach, w szczególności wirusowych. Media bombardują Nas reklamami leków oraz suplementów diety gwarantujących osiągnięcie tych efektów. Żaden jednak z tych środków nie przyswaja się tak dobrze w organizmie, jak żywność. Żaden także lek ani suplement diety nie jest w 100 %
– w odróżnieniu od kiszonek BIO – produktem naturalnym powstającym w wyniku naturalnej fermentacji, w dodatku w oparciu o surowce BIO, czyli pochodzące z certyfikowanych
i bezpiecznych upraw.

Kiszonki dzięki obfitości bakterii mlekowych stanowią naturalny probiotyk. W tym kontekście szczególnie ważne jest uświadomienie sobie, że za odporność w przeważającej mierze odpowiadają jelita, a mówiąc bardziej ściśle znajdująca się w nich flora bakteryjna. Jelita stanowią główny układ immunologiczny człowieka. Jak słusznie podnosił Hipokrates „śmierć zaczyna się w jelitach”. Dlatego na nich powinniśmy skupić swoją uwagę w doborze diety oraz podejmując decyzję o włączeniu do niej kiszonek.

Kiszonki szczególnie dobrze przyswajalne w postaci soku dostarczają Nam witamin B1, B2, B3, C, E, A, K oraz magnezu, wapnia, fosforu i potasu. Kiszonki zwiększają także przyswajalność żelaza chroniąc tym samym przed anemią. Kwas mlekowy oczyszcza
i odtruwa organizm, dzięki czemu wzrasta odporność organizmu ułatwiając mu walkę
z infekcjami.

Zbawienny wpływ kiszonek na Nasze zdrowie wzmaga ich połączenie z kurkumą czy imbirem, które stanowią wręcz elementarz w zdrowym żywieniu i budowaniu odporności. Dlatego jako pierwsi na rynku polskim włączyliśmy do oferty ekologiczny sok z kiszonej kapusty
z kurkumą oraz ekologiczny sok z kiszonych buraków z imbirem. Produkty te uzupełniają Naszą ofertę kiszonek ekologicznych: z kapusty, z ogórka oraz z buraka.

Pij kiszonki BIO na zdrowie!