Ekologiczny mus kokosowy

Ekologiczny mus kokosowy

Kokos pod grubą skorupą skrywa biały, cenny miąższ bogaty w składniki odżywcze. Z niego właśnie powstaje delikatny, lekko słodki i aromatyczny mus kokosowy. Jest doskonałym źródłem średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych – MCT,  dostarczających łatwo dostępnej energii. Tłuszcze te nie są magazynowane w organizmie, dzięki temu nie powodują wzrostu masy ciała. Mus kokosowy wykazuje działanie bakteriobójcze, ze względu na zawartość kwasu laurynowego. Ponadto dostarcza witamin (choliny, kwasu foliowego, witaminy C), składników mineralnych (potasu, magnezu, wapnia, żelaza, manganu, cynku i selenu) oraz błonnika, wspomagającego pracę układu pokarmowego.

 

Najważniejsze zalety musu kokosowego:

-wykazuje działanie antyoksydacyjne i antynowotworowe

-wpływa pozytywnie na florę bakteryjną i pracę jelit

-wykazuje działanie antybakteryjne i antywirusowe

-poprawia wygląd skóry, włosów i paznokci

-pomaga uregulować prawidłowy poziom ciśnienia tętniczego krwi

-stymuluje układ odpornościowy do walki z drobnoustrojami
-chroni skórę przed promieniowaniem słonecznym
-opóźnia procesy starzenia

-zwiększa uczucie sytości, hamując apetyt

-spowalnia proces trawienia węglowodanów, regulując poziom glukozy we krwi

 

Jak stosować mus kokosowy?

 

Mus kokosowy jest produktem gotowym do spożycia w formie kremu. Świetnie nadaje się jako dodatek  śniadaniowy do smarowania pieczywa. Wzbogaca i podkreśla smak deserów, koktajli, owsianek, a także ciast, ciasteczek i naleśników. Mus znakomicie komponuje się z mięsem i stosowany jest jako dodatek do dań orientalnych serwowanych na ostro.

 

Nazwa produktu: Ekologiczny mus kokosowy

Producent: Look Food Sp. z o.o.

Warunki przechowywania: zaciemnione i suche miejsce

Pojemność: 300ml/ 400ml

<