Dietetyk radzi
Sierpień 9, 2018

Mąki bezglutenowe od Look Food

Osoby na diecie bezglutenowej nie pozostały obojętne producentom żywności. To właśnie dla tej grupy – osób zmagających się z nietolerancją glutenu, powstały produkty spożywcze, które z powodzeniem zastępują tradycyjne surowce…

Dietetyk radzi
Lipiec 25, 2018

Czy istnieje dieta na płaski brzuch?

Lato w pełni! Wiele z Was szykuje się na wymarzone wakacje i całodzienne plażowanie. Wtedy najbardziej zależy nam na idealnej, szczupłej sylwetce. Skupiamy się przede wszystkim na posiadaniu płaskiego, pięknie…

Dietetyk radzi
Lipiec 23, 2018

Płatki drożdżowe – niezbędny produkt w diecie wegan

Płatki drożdżowe to produkt powstały z drożdży nieaktywnych, najczęściej Saccharomyces cerevisiae, który posiada wyjątkowe wartości odżywcze, a także jest świetnym wzmacniaczem smaku. Dzięki procesowi dezaktywacji, pod wpływem wysokiej temperatury, płatki…

Dietetyk radzi
Maj 28, 2018

Smaczne i zdrowe desery z truskawkami

Truskawki są jednym z najsmaczniejszych i najbardziej popularnych owoców, stąd ich niezłomna popularność. Niewątpliwie możemy wykorzystać je na wiele sposobów. Na bazie truskawek można zrobić smoothie, lemoniadę, galaretkę, a także…

Dietetyk radzi
Maj 24, 2018

Zalecenia żywieniowe w zespole jelita nadwrażliwego

Zespół nadwrażliwości jelita grubego (ZJN) to schorzenie występujące bardzo często. Jest to przewlekłe i nawracające, czynnościowe zaburzenie prawidłowej pracy jelit. Termin czynnościowe zaburzenie oznacza, że nie udaje się zidentyfikować choroby,…

Dietetyk radzi
Kwiecień 30, 2018

Pokochaj tofu!

Tofu to twarożek sojowy otrzymywany w procesie koagulacji mleka sojowego. Został wynaleziony w Chinach, gdzie nazywany jest dòufǔ i stanowi jedną z podstaw diety. Tofu jest przysmakiem także w Japonii,…

Dietetyk radzi
Kwiecień 25, 2018

Mąka bananowa – co to jest? Z czym to się je?

Nieustannie poszukujemy nowych produktów i staramy się wychodzić naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów. Tym razem postawiliśmy na innowacyjną, bezglutenową alternatywę mąki pszennej – MĄKĘ BANANOWĄ. Mąka z zielonych bananów zaskakuje wszechstronnością…

Dietetyk radzi
Marzec 6, 2018

W roli głównej – MĄKA KASZTANOWA

Kasztan jadalny (Castanea sativa) jest potężnym drzewem z rodziny bukowatych. Nie jest ono spokrewnione ze znanym nam kasztanowcem zwyczajnym (Aesculus hippocastanum), który powszechnie rośnie w polskich parkach. Nasz klimat nie…

Dietetyk radzi
Marzec 5, 2018

Jak wykorzystać zboża ekspandowane?

Niedawno na polskim rynku pojawiła się nowa seria produktów, tak zwane „zboża ekspandowane”. Niegdyś dostępny był, produkowany tą techniką jedynie ryż, nazywany „ryżem preparowanym”. Dzisiaj asortyment jest niezwykle szeroki i…

Dietetyk radzi
Luty 28, 2018

W roli głównej – RUMIANEK

W roli głównej – RUMIANEK Rumianek lekarski (Matricaria chamomilla) należy do rodziny Astrowatych i rośnie na terenach Europy, Azji, Ameryki i Australii. W Polsce można spotkać tą roślinę dziko rosnącą…